Bitcoins and gamers – a match made in heaven

Vil du være en del af casino-verdenen eller er du mere gamer-typen?

Sidder du godt? Bliv bare siddende. Med bitcoins kan du nemlig klare dine transaktioner digitalt – siddende foran din computer.

Jeg ved det godt. At blive afbrudt i et spil med vennerne er pisseirriterende. Hørebøfferne sidder, som de skal, du har købt chips og cola nok til en hel weekend i cyberspace sammen med vennerne. Findes der noget bedre – nej vel? Derfor er det også nederen, når du når til det der tidspunkt – typisk midt på natten – hvor chipsene er spist, colaen er drukket, og du har behov for et skud sukker.

Fortvivl ikke. Med den helt nye digitale møntfod – bitcoins – kan du gå på indkøb og spille med vennerne – samtidig.

Hvad er bitcoins?

Okay, lad os lige skrue ned for tempoet. Hvad mener han, når han siger, at bitcoins er en valuta, en møntfod. Jeg mener sådan set, hvad jeg siger, men lad os tage den på et sprog, vi begge forstår. Lad os tage den digitalt.

Du ved sikkert, at alle informationer på internettet – og på computere generelt – er digitale. Det betyder, at alle informationer er skrevet med 0 og 1. Tænk på, at det danske ord “ciffer” kan oversættes til det engelske digit. At digitalisere information er supersmart, for det sikrer, at alle maskiner så at sige snakker samme sprog.

Du ved sikkert også, at man lagrer information i bytes, kilobytes, megabytes osv. Bytes i ental er en byte eller en bit. “Coin” kan oversættes til “mønt”. Sæt ordene sammen og pling, så har du en forståelig oversættelse af ordet “bitcoin” – nemlig “digital mønt” altså en digital valuta. Selvfølgelig skal du have penge op af lommen, når du køber bitcoin, men den helt store fordel ved den digitale møntfod er, at der ikke er nogen tredjepart. Der er ingen bank, der render med hele gevinsten selv.

Fint nok – men hvor kan jeg betale med bitcoins?

Jeg ved godt, det lyder spacy. Bare rolig du er ikke havnet i en genindspilning af “Rumrejsen 2001”. Du er heller ikke landet på bagsædet af bilen som førte Marty McFly og Doc “Tilbage til fremtiden i 1980’erne. Du sidder fortsat udmærket i din ergonomiske gamer stol, og vi skriver stadigvæk 2017. Bitcoins er måske nok fremtiden, men de er også nutiden. Du kan faktisk allerede nu betale med bitcoin så forskellige steder som :

  • hungry.dk
  • single.dk
  • gigahost.dk

Som du kan læse, behøver du næsten aldrig bevæge dig ud i solen mere. Du kan sidde trygt og godt i din gamer stol, mens du bestiller pizza på hungry.dk, finder en kæreste på single.dk, oprette et webhotel på gigahost.com og meget mere.

Som sagt: Gamers and bitcoins – a match made in heaven