Naturen, den vedvarende energi

Wind power industry

I dag skal vi drøfte noget helt andet end gaming – nemlig vedvarende energi som teknologi.

Vedvarende energi kan komme i mange forskellige former. Vor tids mest eftersøgte energikilde bliver stadig udforsket. Herhjemme i Danmark er vindenergi det mest normale, da 30 procent af vores vedvarende energi kommer fra vindmølleparker. Man arbejder hele tiden på at udvikle teknologien for, hvordan man anskaffer mere af vedvarende energi, da denne energikilde har ubegrænset reserver fra naturen. Wind power industry er også en af de største brancher, hvor virksomheder som Ah-industries leverer reservedele og andet til Vestas eller andre virksomheder, som producerer vindmøllerne.

De forskellige typer af vedvarende energi.

De 3 store energikilder som man kender i dag er:

  • Solenergi
  • Vandenergi
  • Vindenergi

Solenergi

Det er den mest naturlige og klimavenlige form for energi. Solenergi kan fremskaffes på 2 forskellige måder. Man kan enten gøre brug af solfanger eller solceller. Solceller er blevet meget moderne de senere år, at have i danske hjem, da mange ser det som stor fordel. Det er dog ikke så effektivt med solfanger eller solceller i Danmark, da vejret herhjemme ikke altid er solrigt.

Vandenergi

Denne form for vedvarende energi har været meget brugbart i gamle dage, da det var nemmere at lave en vandmølle ved åen eller floderne, hvor der var meget gennemløb. Men med moderne teknologi kan man have store turbiner til at generer energi ved at drive vandet igennem generator. Denne form for energi er dog meget afhængig af naturkræfter, og det er derfor ikke sikkert, at denne energiform altid vil være tilgængelig.

Vindenergi

Denne form for vedvarende energi er nok den mest udbredte i Danmark, da virksomheder som Vestas producerer kæmpe vindmølleparker. For at kunne gøre brug af vindenergi bruger vindmøllerne disse store vinger, som roterer rundt og starter generatoren i vindemøllehuset. Wind power industry er stort i Danmark, da vi har mange vindmølleparker både i Øresund og Nordsøen.

Der arbejdes dog stadig på, hvordan man skal opbevare alt den energi en vindmølle kan producere. Ulempen er med vindmøllerne, at de bliver bremset, hvis det blæser for meget en dag, og derfor ikke er supereffektive. Men dette er en forsvarsmekanisme, så generatoren ikke skal have for høje omdrejninger og gå i stykker. Dog er wind power industry det mest effektive herhjemme, da vejreforholdene er med os.