Vikingelotto: Et historisk lotteri

Vikingelotto: Et historisk lotteri

Kan du lide at sidde i gamerstolen og deltage i et underholdende lotteri? Så har du sikkert hørt om Vikingelotto. Det er faktisk et ganske historisk lotteri. Få historien her!

Der findes en lang række af spil online lige fra de store og opslugende computerspil til hurtigere og mindre krævende spil. Til den sidstnævnte kategori hører en hel del lotterier. Her skal man sjældent benytte sin strategiske sans, men blot udvælge en samling tal. Hvis man er heldig, bliver de udtrukket i lotteriet.

Ét af de mest velkendte og afholdte lotterier er Vikingelotto. Det har en helt særlig historie, som går langt forud for andre store lotterier som fx Euromillion og Eurojackpot.

Et 30 år gammelt lotteri

Vikingelotto er efterhånden et klassisk lotteri. Det tog sin oprindelse tilbage i marts 1993 – det vil sige mere end 10 år, før Euromillion blev lanceret i 2004. Endnu senere kom Eurojackpot på banen, nemlig i 2013, så det er hele tiden er spil under udvikling.

Vikingelotte har da også udviklet sig betydeligt gennem tiden. Til at starte med var Danmark, Sverige, Norge og Finland med i lotteriet – og faktisk var det det første multinationale lotteri – men i dag kan både Estland, Litauen, Belgien og Slovenien også være med.

Sådan spiller man Vikingelotto

Som vi nævnte i starten, er lotteri som regel nogle ganske simple spil. Det betyder, at alle kan være med, for det kræver ikke et specielt kendskab til spillet eller en særlig strategi. Kort fortalt udvælger du bare de tal, som du vil vædde på bliver udtrukket, og så venter du i spænding på trækningen. Den foregår altid onsdag aften klokken otte, og klokken ni bliver resultatet så offentliggjort.

Muligheder for at deltage hjemme fra gamerstolen

Som du kan forstå, har Vikingelotto en lang historie. Til at starte med var det et fysisk spil, hvor du skulle ned i din lokale spillehal for at deltage i lotteriet. Siden er spillet naturligvis kommet på internettet, så du kan sidde trygt derhjemme i gamerstolen og spille på dine yndlingstal.

Faktisk kan du i dag også have lotteriet med på farten. Du kan nemlig tilgå det ved hjælp af en app, som er skræddersyet til telefonen. Det kan give en god frihed, fordi man så kan spille, lige hvor man vil, og når man vil – eksempelvis i toget, i parken eller på caféen. Det er naturligvis helt op til den enkelte.