Hvilken bredbåndsforbindelse bør jeg vælge som gamer?

Gaming er i dag uhyre udbredt, og snart alle og enhver bruger adskillige timer om ugen på at game. Der er jo som bekendt også noget der hedder professionel gaming, og eSport bliver da også i stigende grad mere og mere accepteret som en seriøs sportsgren. De moderne spil er med deres komplekse grafik og spilhastighed temmelig hårde ved internethastigheden, og en god og stabil internetforbindelse er simpelthen alfa og omega for en gamer i dag; men hvilken internetforbindelse bør man så vælge? Læs videre her.

Fibernettets fagre nye verden

Det korte svar er ganske enkelt fibernet fremfor en gammeldags ADSL-kabelforbindelse. Den klassiske ADSL- eller kabelforbindelse har en hastighed, der typisk kan ligge et eller andet sted mellem 25 – 300 megabits i sekundet, og hvis man ligger i den høje ende, er dette såmænd et ganske acceptabelt niveau. Dette hører nu til sjældenhederne, og langt de fleste ADSL-forbindelser ligger snarere omkring de 40 megabits i sekundet. Du kan se fibernet her, hvis du er en af de danskere gamere, der stadig har en ADSL-forbindelse, og se om fibernet skulle være noget for dig. Det viser sig faktisk, at der er visse fordele forbundet med et skift til fibernet.

 

  • Fibernetværket er simpelthen nyere end kabelnetværket.
  • Fibernetværk har desuden færre forstyrrelser i forbindelsen.
  • Man kan få en højere internethastighed på helt op til 1000 megabits i sekundet.
  • Netværket bliver ikke i så høj grad påvirket af antallet af brugere, hvilket jo især er relevant for gamere.
  • Med fibernet kan du sagtens have gang i downloads, uden at det påvirker din spiloplevelse.
  • Fibernet er bedre til multiplayer spil, hvilket faktisk ikke skyldes hastigheden så meget, men snarere at fibernetværket er betydeligt mere stabilt. En mere stabil forbindelse betyder en mere jævn datastrøm, hvilket i sidste ende får ens spil til ikke at ”hakke” i det.
  • En fibernetforbindelse giver dig højere ping-hastighed (hastigheden mellem internetserveren og din computer, og især hvor lang tid det tager, at få sit signal sendt tilbage fra serveren). Hvis man har en langsom ping-hastighed, vil ens spil derfor have forsinkelser; og det er der vist ingen, der er interesserede i.
  • Med fibernet får man desuden en væsentlig hurtigere uploadhastighed, hvilket især er nyttigt, hvis man er host på et spil.

Fibernet – løsningen til en verden der er online

Det bør i denne forbindelse også nævnes, at fibernet ikke kun er en god løsning til gaming. Fibernet er en fantastisk løsning, hvis man som efterhånden de fleste danskere vælger at streame sin underholdning. Hjemmesider som Netflix er i dag virkelig blevet allemandseje, hvilket jo er forståeligt nok, idet det aldrig har været nemmere at se ens yndlingsserier og film på f.eks. sit smart-tv. Danskerne er jo i den grad online i dag, og det gælder faktisk over hele spektret; lige fra downloads og uploads, til de sociale medier til at lytte til musik. Det er faktisk vanskeligt at forestille sig en verden uden internettet, og fibernet giver dig nu de bedste forudsætninger for ikke at stå tilbage med en langsom forbindelse. Livet er nemlig for kort til dårligt internet.