Skal du være den bedste gamer, så er din søvn vigtig

Lær at bette dig til ekstra indtjening

Den tid, hvor gamere var computernørder, der levede af cola, pizza og konstant underskud af søvn, er for længst forbi. Nu er der kommet andre boller på suppen. I dag er det e-sportsudøverne, som er de nye sportsstjerner, og det indebærer i høj grad det samme som for de fysiske sportsudøvere. Det vil sige, sund kost, fysisk træning og tilstrækkelig med god søvn.

Sov dig til gode resultater

Den gode søvn kommer ikke altid af sig selv. Man kan kigge på en senge test og finde den bedste seng, for nogle gange skal der lidt hjælp til – her i form af en ordentlig seng. Det er vigtigt, at man har en seng, der er tilpasset til lige netop de behov, man har. For eksempel skal madrassen passe til ens fysik, og her er hovedreglen, at jo mere man vejer, jo hårdere skal madrassen være. Og det kan man netop komme tættere på, hvis man finde en seng, der er bedst i test.

Mange benytter ligeledes en topmadras. Den kan bruges til at finindstille, så man får præcis den komfort, kroppen har behov for. Er man typen, som har det varmt, når man sover, skal topmadrassen helst være af latex. Dette materiale er tilpas hårdt til, at det ikke formes efter kroppen. På den måde kan varmen transporteres væk fra kroppen, hvis man sveder, mens man sover. Så undgår man at vågne badet i sved, hvorpå man måske ikke kan falde i søvn igen. Omvendt for dem som fryser om natten, giver det ekstra varme med en topmadras af skum, som former sig efter kroppen og dermed holder på varmen hele natten lang.

De optimale forhold

Hvis man lider af manglende eller dårlig søvn, bliver man hurtigere træt, for man er jo i søvnunderskud. Det resulterer i langsommere reflekser, det vil sige, man reagerer ikke nær så hurtigt, som man plejer, og det kan få alvorlige konsekvenser for en gamer. Når man er lidt småtræt, vil man desuden miste fokus lettere og have vanskeligere ved at holde koncentrationen over længere tid. Og det er nødvendigt, hvis man gerne vil være med i toppen af spillet.

Det skal selvfølgelig også siges, at materiellet skal være i orden, når man gamer. Det er ikke uvæsentligt at have den helt rette gamerstol, som passer til spillerens fysik, så man forebygger helbredsproblemer eksempelvis spændinger i ryg og nakke efter mange timers træning. Og så er det vigtigt at dyrke regelmæssig motion som gamer. Når man er i god fysisk form, har man nemmere ved at koncentrere sig, og man kan bedre holde til at sidde på en gamerstol i flere timer i træk. Der skal i den forbindelse nævnes, at sund kost er et must for en den seriøse gamer. Det kan ikke nytte noget, at man propper sig med cola og pizza hver dag, for det er ikke med til at bygge kroppen konstruktivt op. Man bliver, hvad man spiser.