Den teknologiske udvikling

Diskette

Fra diskette til cloud

Den teknologiske udvikling er en fantastisk ting på mange områder.

Teknologien hjælper med at løse problemstillinger og gøre vores liv lettere og bedre.

Jeg er barn af 90’erne, og selv gennem min levetid har jeg indtil nu oplevet en enorm udvikling. Da jeg i 90érne skulle spille et computerspil, foregik det i starten ved at jeg puttede en diskette ind i min PC. For dig som er født senere, og ikke ved, hvad en diskette er, så kan du tage et kig på billedet til dette indlæg.

Disketten blev så erstattet af CD-rom. Når der skulle købes software eller spil blev de nu leveret på en flot skinnende CD, og diskettedrevet blev langsomt udfaset, som en integreret del i PC’en.

På samme måde oplever vi nu udfasningen af CD-rom drevet. Udviklingen har i et godt stykke tid gået i en cloud baseret retning. Nu bliver meget software og spil solgt som cloud løsninger.

Er der nogen, som har fantasi til at forestille sig, hvad der bliver det næste?

  • Diskette
  • CD-rom
  • Cloud løsninger
  • ?

Kvaliteten – et tilbageblik

Udover at den teknologiske udvikling fører nye teknologier og opfindelser med sig. Så er der blevet perfektioneret rigtig meget på teknologier, som har været tilstede i mange år.

Tag eksempelvis sådan en ting som grafikken i computerspil. Grafikken er til tider så god i dag, at det kan komme til at virke virkeligt.

Jeg husker tydeligt de mange timer, som jeg har brugt på at spille Doom 1.

Tjek lige grafikken ud på nedenstående billede:

doom

Jeg husker spillet, som værende helt igennem fantastisk. Jeg må indrømme at jeg husker grafikken, som værende bedre. Men dengang der var det top dollar.

Et andet spil som jeg brugte mange timer på at spille er Wolfenstein.

Jeg blev endnu engang overrasket, da jeg tog et tilbageblik på hvordan spillet så ud:

Wolfenstein

Der er virkelig sket meget med grafikken i computerspil, og sådan er det også indenfor mange andre teknologiske områder.

Tag f.eks. mobiltelefoner:

Min Nokia 3210 var simpelthen det hotteste dengang jeg fik den i fødselsdagsgave. Og husker du hvor vildt det var, da der pludselig begyndte at komme farveskærme med Nokia 3510i. Det var jo intet mindre end en teknologisk revolution 😉

Dagen i dag har de fleste svært ved at forestille sig at have en telefon uden en farveskærm.

Personligt glæder jeg mig rigtig meget til at tage endnu et tilbageblik på den teknologiske udvikling om 20 år.

Hvad tror du, er det største som kommer til at ske inden for teknologien de næste 20 år?

Softwareudvikling og hjemmesidedesign

Indenfor softwareudvikling og hjemmesidedesign, er der også sket meget siden 1993.

I 1993 blev den første internetbrowser lanceret, og gjorde internettet tilgængeligt for masserne. Der har været en række forskellige trends gennem tiden.

En hjemmeside eller et IT-system er ikke noget man bygger, og så holder det i 30 år. Det skal løbende fornyes og vedligeholdes.

Læs mere om softwareudvikling her.